Portfolio website van Vincent de Lau

Kruimeltjes: Portfolio » Vrijwilliger

Vrijwilliger

Naast mijn werk doe ik ook het nodige vrijwilligerswerk. De meeste dingen die ik doe als vrijwilliger hebben te maken met festivals of met media. Zie voor het internet en grafisch werk ook mijn projecten pagina.

SkillZone

Tijdens mijn dienstverband bij de Schoor heb ik meegewerkt aan CultureShock, Girlz Only en SkillZone. Al deze projecten brengen jongeren samen en bereiden ze met behulp van cursussen en workshops voor op een afsluitende theatervoorstelling. Mede omdat ik het gewoon erg leuk vind om te doen, blijf ik af en toe op vrijwillige basis ondersteuning bieden op het gebied van techniek en productie.

www.trapnotov.nl/skillzone / 2009 / meer...

logo StadsOmroep Almere

StadsOmroep Almere

De StadsOmroep Almere is de lokale publieke omroep van Almere. In 2004 ben ik bij de omroep aan de slag gegaan als webmaster, maar als snel begon ik mij ook bezig te houden met het maken van TV programma's en het samenstellen van de TV uitzendingen.

Sinds dit jaar bekleed ik de functie Hoofd Techniek, waarin ik ondermeer verantwoordelijk ben voor het in goede staat houden van de TV en radio studio en apparatuur.

www.stadsomroep-almere.nl / 2004-heden / meer...

Stichting Nik'n'ik: Garagerock

Garagerock is een festival dat traditioneel werd georganiseerd door Jongerencentrum Trapnotov. Op koninginnedag werd de garage tegenover het pand omgetoverd tot festival terrein. Stichting Nik'n'ik hebben in 2006 een poging gedaan Garagerock nieuw leven in te blazen. Helaas kreeg men de vergunning voor de garage niet rond, maar een festival stond er toch: in de haast omgedoopt tot Crossrock en gehouden op het manifestatieterrein in Almere Haven.

Mijn taken? Beetje stagemanagen en een beetje logistieke ondersteuning.

www.niknik.nl/garagerock / 2006

logo Bevrijdingsfestival

Bevrijdingsfestival Flevoland

Ieder jaar worden er op 5 mei op 13 lokaties in het land bevrijdingsfestivals gehouden. Sinds 2001 ben ik hier als vrijwilliger bij betrokken. In de eerste jaren mocht ik als stagehand assisteren op het hoofdpodium. Mede door mijn werkzaamheden in het Pakhuis raakte ik in 2004 betrokken bij de produktie van het festival.

Een aantal jaar ben ik voornamelijk verantwoordelijk geweest voor de techniek en een stukje logistiek op en rond 'het tweede plein', welke plaats bood aan lokale bands, DJ's en kinderactiviteiten. De laatste jaren ben ik meer bezig met de aansturing van vrijwilligers en troubleshooting.

www.bevrijdingsfestivalflevoland.nl / 2001-heden

Ideëel Organiseren

Voor het bedrijf Ideëel Organiseren heb ik als vrijwilliger op een aantal festivals gewerkt. Mede als gevolg van de recessie van de afgelopen jaren is er weinig geld voor dit soort grote activiteiten, waardoor het bedrijf zich heeft moeten herpositioneren.

Tijdens de verschillende festivals ben ik actief geweest als publieksbegeleider, beveiliging en stagehand.

Jongerencentrum Trapnotov

Jongerencentrum Trapnotov (onderdeel van Stichting de Schoor) is het jongerencentrum van Almere Haven. Als vrijwilliger hield ik mij voornamelijk bezig met het onderhoud en de bediening van de licht- en geluidsapparatuur. Daarnaast voerde ik andere werkzaamheden uit zoals bardiensten, bijhouden van de website en het helpen organiseren van diverse activiteiten.

www.trapnotov.nl / 2001-2003 / meer...