Portfolio website van Vincent de Lau

Project: JC Trapnotov

logo Trapnotovlogo Trapnotov

Samenvatting:

Werkzaamheden:

  • Ontwikkelen nieuwe huisstijl.
  • Herstructureren en automatiseren van de website.

www.trapnotov.nl (nieuw ontwerp) / 2005-2006

Als vrijwilliger:

ontwerp website Trapnotov start 2001
ontwerp website Trapnotov eind 2001
ontwerp website Trapnotov start 2002
ontwerp website Trapnotov eind 2002

Als vrijwilligger in Trapnotov was ik actief betrokken bij het opzetten en onderhoud van de website. Gedurende de jaren maakte deze een enorme ontwikkeling door.

De eerste periode bestond de site uit statische pagina's welke bij Chello werden gehost. Gedurende deze periode heb ik de ontwerpen die uit Dreamweaver kwamen aangepast zodat deze gebruik maakte van CSS en 'schone' HTML. Uiteindelijk heb ik een compleet nieuw ontwerp gemaakt welke voor de opmaak volledig vertrouwde op CSS.

Toen de roep om interactiviteit groter werd, werden er langzaam functies toegevoegd die werden gehost door externe partijen. Om wat meer grip op het ontwerp en het beheer te krijgen ben ik op een gegeven moment op mijn persoonlijke webspace pakketten gaan hosten ten bate van deze website. Het ging dan om een forum en een agenda die in Perl waren geschreven en met behulp van CGI uitgevoerd.

Voor de functies die niet kant en klaar gevonden konden worden heb ik zelf oplossingen gemaakt. Met behulp van Perl werd er een custom logging module geschreven en een rudimentair CMS voor het bijwerken van links en nieuwsberichten. Voor de foto albums werd met behulp van XML en XSLT een oplossing gemaakt waarmee statische pagina's gegenereerd werden.

Voor mijn vertrek als vrijwilliger werd uiteindelijk het domein trapnotov.nl geregistreerd met daarbij een goede hosting oplossing. Een deel van de oude website is nog steeds beschikbaar via trapnotov.cjb.net

In dienstverband:

nieuwe design Trapnotov

Nadat ik als beheerder aan de slag ging in Trapnotov, kreeg ik ook de verantwoording over de website. In overleg en samenwerking met de vrijwilligers zijn we nu druk bezig met een nieuwe website. Er is een nieuwe, frisse huisstijl ontworpen en de website word opnieuw opgebouwd met behulp van CMS Made Simple, een open-source content management systeem.