Portfolio website van Vincent de Lau

Profiel

Algemene omschrijving

Als programmeur hou ik altijd 'the big picture' in het oog maar wel met een oog voor detail. Ik lever graag het perfecte product af, waarbij ik vaak hogere eisen stel dan mijn omgeving. Binnen een team neem ik vaak een sturende rol op me, om op die manier meer duidelijkheid en structuur aan te brengen in het proces en in het product. Kennis en vaardigheden kunnen delen met collegea is essentieel.

Veel tijd besteed ik aan het vergaren van kennis, vaardigheden en ervaring zowel in mijn eigen vakgebied als daarbuiten. Ik leer snel en kan goed logisch denken waardoor ik in staat ben snel complexe problemen op te lossen en compromissen te vinden.

Naast mijn dagelijks werk ben ik druk als vrijwilliger bij diverse organisaties. Binnen Almere ben ik regelmatig aan het werk als stagemanager, onder andere bij het Bevrijdingsfestival Flevoland. Daarnaast werk ik als Hoofd Techniek bij de lokale omroep, waarbij ik naast het aansturen van de techneuten onder andere de website beheer en TV programma's maak.

Verder vul ik mijn tijd met het programmeren en opzetten van websites voor vrienden, familie en een aantal non-profit organisaties.

Interessegebieden en ervaring

Automatisering en ICT

In de loop der jaren heb ik veel dingen gezien, met veel dingen gewerkt en me in veel dingen verdiept. Hieronder een overzicht van een aantal technieken en applicaties waar ik in meer of mindere mate mee bekend ben.

Webtechnieken en standaarden
(X)HTML, CSS, JavaScript, EcmaScript, XML, XSLT, XSL-FO, PHP, Perl, Python
Overige programmeer- en scripttalen
Cobol, CA-ADS, Basic, Visual Basic, VBA, C, C++, i386 Assembler, Java, MS-DOS batch files, KiXtart
Overige technieken, standaarden en protocollen
TCP/IP en aanverwante protocollen, Microsoft netwerken (NETBIOS/SMB/CIFS), computer hardware, router en firewall configuratie, database design, software design
Besturingssystemen en server software
Microsoft MSDOS 6.22 (en Windows 3.x), Microsoft Windows 95/98/ME, Microsoft Windows NT4/2000/XP (home, pro en server), Microsoft Exchange Server 5.5, overige Microsoft BackOffice producten, Linux (Debian, Ubuntu), Linux (overige), BSD varianten (FreeBSD, NetBSD, OpenBSD), Apache HTTP server, ISC BIND DNS server, ISC DHCP server, CA ArcServe, Veritas BackupExec
Kantoor, grafische en videomontage software
Microsoft Office (Word, Excel, Powerpoint, Access, Outlook), Microsoft Visio, Adobe Photoshop/ImageReady, Adobe InDesign, Corel Draw, Adobe Illustrator, Adobe Premiere Pro, Avid Express DV

Licht, geluid en AV techniek

Gedurende de afgelopen jaren heb ik een enorme interesse opgebouwd voor licht en geluid techniek. Ik heb enige ervaring met het mixen van live muziek (bandjes) en heb ervaring met het op- en afbouwen van diverse licht en geluidsinstallaties. Mijn ervaring wordt aangevuld met de nodige doses theoretische kennis op het gebied van geluidsapparatuur, elektronica, belichting en digitale systemen.

Bij de StadsOmroep Almere heb ik ook kennisgemaakt met het produceren van TV programma's. Hoewel ik voornamelijk bezig ben geweest met videomontage (Avid Xpress DV en Adobe Premiere Pro), heb ik ook de nodige kennis opgedaan over standaarden (PAL, DV etc.) en diverse andere zaken die bij het maken van een TV programma's komen kijken. Ook met technieken als video en audio streams, radio en TV automatisering en broadcast systemen krijg ik bij de omroep regelmatig te maken.

Grafisch ontwerp en typografie

De afgelopen jaren ben ik mij steeds meer gaan interesseren voor grafisch ontwerp en typografie. Deze interesse is ontstaan bij het onderhouden van websites en is doorgeslagen naar drukwerk en andere grafische uitingen. Met name typografie blijft mij boeien en ik heb ondertussen een flinke dosis kennis opgebouwd over beide onderwerpen.